Om

Sören är Ljusterö-Snickar'n
Sören Larsson  bor på Ljusterö och det har han gjort hela sitt liv.

Han började tidigt följa med pappa och farfar på byggen och visste redan som barn att  han också skulle bygga.


Sören  är utbildad på Bygg- och Anläggningsskola. Efter det har han mer än 35 års erfarenhet i yrket.


Han startade tillsammans med sin fru Yvonne eget byggföretag mitt i den värsta lågkonjunkturen 1993.   Först som aktiebolag men det ändrades efter några år till handelsbolag innan det 2014 blev AB igen.


Ett av de stoltaste ögonblicken var när Sören kunde  anställa  sin tidigare kollega Sven-Erik.


Sedan dess har det gått många år och nu är de totalt sju som bygger  och Yvonne sköter  nu pappersarbetet på halvtid. Firman har många arbeten inbokade framöver och tvingas tacka nej till arbeten ibland och det är möjligt att det kommer anställas ytterligare snickare framöver. Men de måste vara både trevliga och skickliga i sådant fall!  Tipsa gärna.


När Sören inte bygger så kan ni träffa på honom i en del andra sammanhang på Ljusterö.

Han är deltidsbrandman vilket betyder att han kastar sig iväg vid larm för att rädda liv eller släcka bränder.

Han kan också återfinnas på  Ljusterös fina golfbanan där han gärna kopplar av med en runda.


Eller så möter du honom ute på havet i hans fina gamla träbåt som  gungar  fram  med vajande flagga.

Och så umgås han förstås gärna med de tre barnen när de har tid. Två  av dem har valt alternativa karriärer men en av dem - Sonny - för traditionen vidare och är nu en av de duktiga snickarna i pappas  team.  Nu är bara  frågan om barnbarnet kommer gå i farfar och pappas fotspår och bli snickare hon också?   - Godkända för F-skatt

- Trygghet och kvalitet

- Aldrig förskottsbetalning

- Seriös arbetsgivare

- Kunniga utbildade snickare

- Rätt verktyg och utrustning


.


Du frågar kanske runt på Ljusterö efter en snickare som är duktig och pålitlig. Vårt absoluta råd är att du alltid skall välja någon som bor på orten där du skall bygga - en hantverkare som finns kvar och som är rädd om sitt rykte. Det brukar bli bäst så. Kanske får du nu tips om oss.

Du tar en första kontakt på mail eller telefon och berättar om dina  byggplaner.


Vi träffas och tittar på platsen där du tänkt bygga och tittar på ritningar eller skisser eller så berättar du bara om hur du tänkt dig. Kanske kan vi komma med några tips och råd redan här.

Vi pratar igenom vilka förväntningar du har. Det är viktigt att vi känner ett förtroende för varandra.


Om vi gör en överenskommelse om att vi skall bygga åt dig så får du en ungefärlig information om när vi kan börja. Vi hjälper gärna till med kontakter med andra entrepenörer såsom elektriker, rörmokare etc. Vi har oftast kontakt under hela byggtiden så du har möjlighet att komma med tillägg eller ändringar. Du betalar aldrig något i förskott och slutbetalar inte förrän arbetet är helt klart.


Om du har funderingar efteråt på något som vi gjort så hör du bara av dig. Det gör inget om det gått flera år. Vi finns kvar  här på Ljusterö och vill så klart att alla våra kunder är helt nöjda!
Våra snickare:
Sören - Grundare och den som svarar i teleflefonen när du ringer 0707472380.

Torsten - i grunden mest skärgårdsbo av oss alla. Kan anförtros allt.

Ola - känd som duktig plattsättare men nu även snickare hos oss.

Daniel - Händig Lagnöbo sedan generationer.

Hasse - arbetar med oss men gör även egna dykjobb. (Hasses Bygg & Dyk) Dessutom framgångsrik förbundskapten för Sveriges rodellandslag.

Peter - med egen byggfirma men arbetar ofta med oss. Lugnet själv.

Simon - yngsten i gänget men lika duktig ändå.

Gunte - bytte branch men gör ofta uppskattade inhopp hos oss. (Guntes Snick och Bygg)

Yvonne - arbetar 50 %. inte mycket till snickare men klarar det nödvändiga kontorsarbetet.

Exempel på vår  utrustning:


    M
odern byggnadsställning med trappor och räcken innebär en säker arbetsplats för vår personal men är också en prispressare för kunden eftersom vi kan resa ställning mycket snabbare än de som spikar egna ställningar av lösa plank. Självklart har vi godkänd utbildning för ställningsbyggande.Laserinstrument garanterar exakta höjder och avstånd.


    M
oderna byggsågar med tillbehör som specialdammsugare gör att det dammar mindre vid exempelvis inomhusrenovering.Spikpistoler och skruvdragare. Kompressorer. Slipar och fräsar. Bra maskiner gör inte hela jobbet men det blir snyggare!


    V
id takarbeten är vår personal utrustad med sele för att minimera alla risker.Kvalitet, prisvärd, bra, snickare, byggfirma, byggföretag, Ljusterö, ljusterö, ljustero, bygger, renoverar, renovering, ROT, rotavdrag,